De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

achterham met appel-whiskeyglaze en winterse koolsalade

Als je gek bent op vlees van de barbecue is dit het perfecte recept voor jou. Maak deze heerlijk sappige beenham van de barbecue met koolsalade en de grill fries van Lamb Weston.

150 MIN
BBQ street achterham

Een recept van

Met dit recept braad je een spectaculair lekker hammetje! Voor het perfecte sappige en smaakvolle resultaat gebruik je een pittige rub en een barbecue glaze. Daarna rook je de ham op de barbecue. Serveer het met een zelfgemaakte knapperige koolsalade en grill fries van Lamb Weston.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen en op een temperatuur van ongeveer 160 °C.

Achterham met appel-whiskeyglaze

  1. Breng in een pannetje de whiskey, appelstroop, jam, sojasaus, worcestersaus en de bruine suiker aan de kook. Blijf op laag vuur roeren totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van de barbecue en zet opzij.

  2. Wrijf de ham in met de bbq-rub en spray in met de honing-whiskey. Leg de ham in een aluminiumbakje en plaats indirect op de bbq, boven een bak met water. Leg het appel-rookhout op de gloeiende kolen.

  3. Laat de ham een uur garen met gesloten deksel en bestrijk daarna elk half uur met de appel-whiskeyglaze. Gaar tot een kerntemperatuur van 65°C. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Laat daarna een half uur rusten voordat je de ham aansnijdt.

    Wij gebruiken voor de appel-whiskeyglaze standaard de Laphroaig 10 Year Old Single Malt whiskey. Zo krijg je een extra rokerige toets!

Winterse koolsalade

  1. Snijd de kool in dunne plakjes, snipper de ui en rasp de wortel. Verwijder de middelste, harde nerf van de cavolo nero en snijd vervolgens in dunne reepjes.

  2. Meng in een saladekom de rasp en sap van de citroen, mosterd, granaatappelsiroop, speculaaskruiden en de olijfolie.  Meng de gesneden groente en de granaatappelpitjes door de dressing.

Grill fries met citroenmayonaise

  1. Bereid de grill fries in de airfryer volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Meng de mayonaise met een beetje rasp en sap van de citroen. Serveer de mayonaise bij de grill fries.

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker