Stappenplan
-
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en op een temperatuur van ongeveer 160 °C.
Achterham met appel-whiskeyglaze
-
Breng in een pannetje de whiskey, appelstroop, jam, sojasaus, worcestersaus en de bruine suiker aan de kook. Blijf op laag vuur roeren totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van de barbecue en zet opzij.
-
Wrijf de ham in met de bbq-rub en spray in met de honing-whiskey. Leg de ham in een aluminiumbakje en plaats indirect op de bbq, boven een bak met water. Leg het appel-rookhout op de gloeiende kolen.
-
Laat de ham een uur garen met gesloten deksel en bestrijk daarna elk half uur met de appel-whiskeyglaze. Gaar tot een kerntemperatuur van 65°C. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Laat daarna een half uur rusten voordat je de ham aansnijdt.
Winterse koolsalade
-
Snijd de kool in dunne plakjes, snipper de ui en rasp de wortel. Verwijder de middelste, harde nerf van de cavolo nero en snijd vervolgens in dunne reepjes.
-
Meng in een saladekom de rasp en sap van de citroen, mosterd, granaatappelsiroop, speculaaskruiden en de olijfolie. Meng de gesneden groente en de granaatappelpitjes door de dressing.
Grill fries met citroenmayonaise
-
Bereid de grill fries in de airfryer volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Meng de mayonaise met een beetje rasp en sap van de citroen. Serveer de mayonaise bij de grill fries.
0 reacties