Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Abrikozenrepen

  • 175 g abrikozen
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 60 g plantaardige magarine
  • 4 el honing
  • 50 g griesmeel
  • olie
  • 125 g bloem

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd de abrikozen in reepjes. Breng honing, sinaasappelsap en de abrikozen aan de kook en laat circa 5 minuten sudderen tot het vocht verdampt is. Verwarm de margarine en de honing en meng de griesmeel en bloem erdoor. Vet een cakevorm in met olie en vul hem met de helft van het beslag. Druk goed aan. Verdeel het abrikozenmengsel erover en verdeel de rest van het beslag erover. Zet het cakeblik in de oven en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen en snijd hem in repen.

Geef je waardering

6
Abrikozenrepen