De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozenrepen

Verwarm de oven voor op 200 °C Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd de abrikozen in reepjes. Breng honing, sinaasappelsap en de abrikozen aan de kook en laat circa 5 minuten sudderen tot het vocht verdampt is.

35 min kooktijd
Abrikozenrepen

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd de abrikozen in reepjes. Breng honing, sinaasappelsap en de abrikozen aan de kook en laat circa 5 minuten sudderen tot het vocht verdampt is. Verwarm de margarine en de honing en meng de griesmeel en bloem erdoor. Vet een cakevorm in met olie en vul hem met de helft van het beslag. Druk goed aan. Verdeel het abrikozenmengsel erover en verdeel de rest van het beslag erover. Zet het cakeblik in de oven en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen en snijd hem in repen.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker