- Breng een pan water aan de kook.
Aardpeerpuree
- Schil en snijd de aardappels en aardpeer in blokjes en leg ze in de melk.
- Kook de aardappels en de aardpeer met de melk in de pan met kokend water en voeg de bloem toe.
- Kook ze in circa 10 minuten gaar.
Gehaktkruim
- Verwarm een koekenpan op laag vuur.
- Meng het gehakt met peper, zout en paprikapoeder.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak het gehakt, op middelhoog vuur, in circa 10 minuten gaar. Roer tijdens het bakken het gehakt los zodat er kruim ontstaat.
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
- Veeg eventueel het zand van de champignons en snijd ze in vieren.
- Bak de knoflook, ui en champignons circa 5 minuten mee met het gehakt.
- Leg een deksel op de pan en zet het vuur uit.
Puree
- Giet de aardappels en aardpeer af en laat ze uitdampen.
- Stamp de aardappels en aardpeer tot een grove puree. Voeg eventueel wat melk en het klontje boter toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveer
- Was en droog de kropsla.
- Verdeel de kropsla over de borden en schep de aardpeerpuree erop.
- Verdeel het gehaktkruim over de borden.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en strooi ze royaal over de borden.
TIP Maak een kruidenolie van resterende kruiden zoals basilicum, dragon en peterselie. Pureer de kruiden met een gepelde teen knoflook, zonnebloemolie en olijfolie vergine. Breng op smaak met zout en peper.
Meld je aan en praat mee