De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardbeientaart met witte chocolademousse en balsamicosiroop

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

90 MIN
Aardbeientaart met witte chocolademousse en balsamicosiroop

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in. Rol het deeg over een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de bakvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 20 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Bak de bodem nog eens circa 20 minuten. Laat afkoelen en besmeer de bodem met een dun laagje aardbeienjam.

Balsamicosiroop
Breng de balsamicoazijn met de suiker aan de kook en kook op zacht vuur tot er een vloeibare siroop is ontstaan. Laat de siroop afkoelen.

Witte chocolademousse

Vijzel de roze peperkorrels. Week de gelatine in ruim koud water. Breng 100 milliliter slagroom met de peperkorrels aan de kook. Hak de chocolade en giet de gekookte room door een zeef erop. Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel. Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte. Los de gelatine in aanhangend water op. Meng door de chocolademassa. Laat het chocolademengsel op ijswater afkoelen. Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel zodra het dikker wordt. Giet de mousse op de blindgebakken bodem.

Maak de aardbeien schoon, halveer in lengte en zet ze met de mooie kant naar boven. Besprenkel de aardbeien met de siroop en bestrooi met nog een paar roze peperkorrels.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker