Aardappelwaaiers

55
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd

Aardappelwaaiers

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Was en boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in de breedte circa 15 x diep in. Leg de aardappels met de ingesneden kant naar boven in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Bak de aardappels in de oven in circa 45 minuten gaar.

Sausje

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de yoghurt, halvanaise, bieslook en knoflook met elkaar.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelwaaiers

  • 8 licht kruimige aardappels
  • olijfolie om in te bakken

Sausje

  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bieslook
  • 3 el halvanaise
  • 170 ml Griekse yoghurt
Geef je waardering
55