Aardappelsalade met pistachepesto

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwarm een grillpan voor.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels in de pan met water circa 13 minuten.
  • Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk met een beetje olie. Gril de kipfilets circa 6 minuten om en om. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kipfilet in plakjes.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes circa 2 minuten.
  • Pel en snijd de knoflook in plakken.
  • Pluk de basilicum en de peterselie en hak de peterselie grof.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pureer de knoflook, basilicum, peterselie, Parmezaanse kaas, de pistachenootjes en een scheut olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
  • Voeg de doperwten en de haricots verts toe aan de aardappels. Kook twee minuten mee en giet af.
  • Pluk en snijd de munt.
  • Meng in een kom de pesto, aardappels, doperwten, haricots verts en courgette.

Serveren

  • Verdeel de salade en de kip over borden en strooi de munt erover.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelsalade met pistachepesto

  • 800 g kruimige aardappels
  • 300 g kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 60 g gepelde ongezouten pistachenootjes
  • olijfolie extra vierge
  • 150 g haricots verts
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 0.5 bosje munt

Extra nodig

  • grillpan
  • rasp
  • staafmixer + staafmixerbakje
  • ovenschaal
Geef je waardering
0