- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwarm een grillpan voor.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
- Kook de aardappels in de pan met water circa 13 minuten.
- Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk met een beetje olie. Gril de kipfilets circa 6 minuten om en om. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kipfilet in plakjes.
- Snijd de courgette in kleine blokjes.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes circa 2 minuten.
- Pel en snijd de knoflook in plakken.
- Pluk de basilicum en de peterselie en hak de peterselie grof.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Pureer de knoflook, basilicum, peterselie, Parmezaanse kaas, de pistachenootjes en een scheut olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
- Voeg de doperwten en de haricots verts toe aan de aardappels. Kook twee minuten mee en giet af.
- Pluk en snijd de munt.
- Meng in een kom de pesto, aardappels, doperwten, haricots verts en courgette.
Serveren
- Verdeel de salade en de kip over borden en strooi de munt erover.
Meld je aan en praat mee