Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in water met een beetje zout kruimig. Giet de aardappelen af en laat met het deksel droogstomen.
Verwarm 150 ml warme melk in een steelpan en voeg 50 g roomboter en een beetje nootmuskaat toe. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Voeg halverwege een klontje boter en wat olijfolie toe. Breng op smaak met versgemalen peper.
Pel en snipper de uien. Schil en snij de bleekselderij en wortel in stukken. Snij de champignons in partjes. Pel de knoflook en snipper fijn.
Verwarm olie en boter in een (stoof)pan en bak het gehakt rul. Voeg de groente toe en roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de laurier toe. Laat de groente circa 5 minuten smoren. Voeg roerend de bloem toe en laat circa 3 minuten garen. Voeg de bouillon en de rode wijn toe. Stoof op laag vuur in circa 15 minuten tot de groente gaar zijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de rode-wijnstoof van gehakt met de aardappelpuree.
0 reacties