De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelpuree met rode-wijnstoof van gehakt

Een smaakvol stoofpannetje maken hoeft niet lang te duren: dit stoofpannetje met rode wijn, gehakt en groenten staat binnen een half uur op tafel.

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in water met een beetje zout kruimig. Giet de aardappelen af en laat met het deksel droogstomen.

Verwarm 150 ml warme melk in een steelpan en voeg 50 g roomboter en een beetje nootmuskaat toe. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Voeg halverwege een klontje boter en wat olijfolie toe. Breng op smaak met versgemalen peper.

Pel en snipper de uien. Schil en snij de bleekselderij en wortel in stukken. Snij de champignons in partjes. Pel de knoflook en snipper fijn.

Verwarm olie en boter in een (stoof)pan en bak het gehakt rul. Voeg de groente toe en roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de laurier toe. Laat de groente circa 5 minuten smoren. Voeg roerend de bloem toe en laat circa 3 minuten garen. Voeg de bouillon en de rode wijn toe. Stoof op laag vuur in circa 15 minuten tot de groente gaar zijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Serveer de rode-wijnstoof van gehakt met de aardappelpuree.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker