• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels
De aardappels koken:
- kook de aardappels in circa 16 tot 18 minuten gaar.
De karbonades
- Breng de karbonades op smaak met peper en zout.
- Verhit olie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe.
- Bak de karbonades om en om goudbruin en gaar in circa 8 minuten.
- Haal het vlees uit de pan en blus het braadvet af met een scheutje water
- Voeg de mosterd en de sojasaus toe en roer goed door.
De rode bieten met appel:
- Snijd de bietjes in plakjes en vervolgens in reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine reepjes.
- Meng de appel met de ui.
- Verhit een scheut olie in een pan, fruit de appel en de ui en voeg de bietjes toe.
- Roer de bietjes op laag vuur voorzichtig warm.
De aardappelpuree
- Verwarm de melk in een pan of magnetron.
- Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp ze fijn met een stamper.
- Roer de melk door de aardappelen
- Breng op smaak met zout en peper.
Thema: passie voor piepers
1 reactie