Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Aardappelpuree en rode bietjes met appel

  • 900 g stampot aardappels gestoomd
  • 4 schouderkarbonade (zonder bot)
  • zonnebloemolie
  • boter
  • 1 tl mosterd
  • 1 el sojasaus
  • 6 gekookte bieten
  • 1 ui
  • 1 appel granny smith
  • 200 ml magere melk
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels

De aardappels koken:

  • kook de aardappels in circa 16 tot 18 minuten gaar.

De karbonades

  • Breng de karbonades op smaak met peper en zout.
  • Verhit olie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe.
  • Bak de karbonades om en om goudbruin en gaar in circa 8 minuten.
  • Haal het vlees uit de pan en blus het braadvet af met een scheutje water
  • Voeg de mosterd en de sojasaus toe en roer goed door.


De rode bieten met appel:

  • Snijd de bietjes in plakjes en vervolgens in reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine reepjes.
  • Meng de appel met de ui.
  • Verhit een scheut olie in een pan, fruit de appel en de ui en voeg de bietjes toe.
  • Roer de bietjes op laag vuur voorzichtig warm.


De aardappelpuree

  • Verwarm de melk in een pan of magnetron.
  • Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp ze fijn met een stamper.
  • Roer de melk door de aardappelen
  • Breng op smaak met zout en peper.

Thema: passie voor piepers

Geef je waardering

846
Aardappelpuree en rode bietjes met appel