De soep:
Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
Snijd de prei in ringen en was de ringen.
Schil met behulp van een dunschiller, 2 stukjes van de schil van de sinaasappel.
Verhit de olie in een pan.
Fruit hierin de sinaasappelschillen, ui en knoflook.
Voeg de bouillon en melk toe en breng dit aan de kook.
Voeg de aardappels en de prei toe.
Kook de soep circa 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
De kruidenboter:
Pel en hak de knoflook fijn
Hak de kruiden fijn
Verwarm de boter zeer kort in de magnetron, dat deze zacht is. Roer de boter goed door
Meng de kruiden en knoflook door de boter.
Halveer de pistoletjes en besmeer met kruidenboter.
De soep afmaken:
Schil de wortels en snijd in plakjes.
Was de courgette en snijd in plakjes.
Snijd de korrels van de maïskolf
Snijd de worst in plakjes.
Haal de sinaasappelschillen uit soep
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep weer aan de kook.
Voeg de wortel, courgette, mais en worst toe.
Laat op laag vuur circa 10 minuten zacht koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Meld je aan en praat mee