De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappel-knolstamppot met kabeljauwfilet

20 MIN
Aardappel-knolstamppot met kabeljauwfilet

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en de knolselderij in gelijke stukken. Kook de aardappels en de knolselderij in circa 15 minuten gaar.
  • Pel en snijd de sjalotten in ringen.
  • Verdeel de kabeljauwfilet over een met boter ingevette ovenschaal. Schenk de witte wijn erbij en verdeel de sjalotjes eromheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en stoom de vis in de oven in circa 12 minuten gaar.
  • Giet de aardappels en knolselderij af en stoom ze droog. Haal de pan van het vuur en pureer de aardappels en de knolselderij met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met het vocht uit de ovenschaal.
  • Snijd de little gem in gelijke stukken.
  • Roer de doperwten en de little gem door de puree. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de stamppot over borden. Leg de kabeljauwfilet met de sjalotten op de stamppot.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker