Aardappel-knolstamppot met kabeljauwfilet

8
Gemiddeld
Aardappel-knolstamppot met kabeljauwfilet

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en de knolselderij in gelijke stukken. Kook de aardappels en de knolselderij in circa 15 minuten gaar.
  • Pel en snijd de sjalotten in ringen.
  • Verdeel de kabeljauwfilet over een met boter ingevette ovenschaal. Schenk de witte wijn erbij en verdeel de sjalotjes eromheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en stoom de vis in de oven in circa 12 minuten gaar.
  • Giet de aardappels en knolselderij af en stoom ze droog. Haal de pan van het vuur en pureer de aardappels en de knolselderij met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met het vocht uit de ovenschaal.
  • Snijd de little gem in gelijke stukken.
  • Roer de doperwten en de little gem door de puree. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de stamppot over borden. Leg de kabeljauwfilet met de sjalotten op de stamppot.

Ingredienten

4
Personen

Aardappel-knolselderijstamppot met kabeljauwfilet

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 kleine knolselderij
  • 4 sjalotjes
  • boter
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 kleine knolselderij
  • 4 sjalotjes
  • boter
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 100 ml witte wijn
  • 2 kropjes little gem
  • 200 g diepvriesdoperwten

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
  • pureestamper
Aardappel-knolstamppot met kabeljauwfilet
Geef je waardering
8