De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gevuld speculaas van Hidde de Brabander

Homemade gevuld speculaas; er is niets zo lekker!

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gevuld speculaas van Hidde de Brabander

Bereidingswijze

Speculaasdeeg
Maak op het aanrecht een kuiltje in de bloem en strooi het bakpoeder over de bloem. Meng in het kuiltje de boter, witte- en donkere basterdsuiker, melk, ei en de speculaaskruiden met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg het eiwit toe en meng tot spijs.

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verdeel het speculaasdeeg in 2 gelijke delen. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de bakvorm met de helft van het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en dek af met de rest van het deeg. Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk het deeg ermee. Druk de amandelen in vier gelijke rijen in het deeg. Bestrijk nogmaals met het eidooiermengsel.

Bak het gevuld speculaas circa 45 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd in 16 gelijke stukken.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.