Technisch gezien is witte chocolade geen échte chocolade. Het bevat bijna alle ingrediënten van melkchocolade (melk, suiker, cacaoboter en soms vanille) maar mist cacaopoeder. Hierdoor is witte chocolade wit - en melkchocolade bruin. Witte chocolade bevat in de regel een stuk meer melk en is daardoor romiger. Perfect om een kop romige, warme chocolademelk mee te maken.

Warme witte-chocolademelk

Het maken van warme, witte-chocolademelk is enorm simpel. Hiervoor hak je 80 g witte chocolade in kleine stukken en zet je apart. Ondertussen meng je 15 g maizena, beetje voor beetje met 500 ml melk.

Hier voeg je een half vanillestokje aan toe en warm je op, op laag vuur terwijl je blijft roeren. Hierna verwijder je het vanillestokje en voeg je de witte chocolade toe. Kook zachtjes door tot de chocolade is gesmolten en het wat is ingedikt. Serveer dan in je favoriete mok.

In de video hieronder vind je het hele recept voor witte-chocolademelk met bevroren slagroom.