Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Waar komt die typische grillsmaak vandaan?
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Waar komt die typische grillsmaak vandaan?

De basis van koken
Waar komt die typische grillsmaak vandaan?

Eten zoals vlees, vis of groente smaakt uit de grillpan heel anders dan uit de koekenpan. Er zit zo’n typische, rokerige smaak aan. Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat kan, zonder dat je houtskool gebruikt? Op de plek waar het product (bijvoorbeeld je biefstuk) de gloeiend hete grillrandjes van de pan raakt, ontstaat een chemische verbinding tussen zuren en suikers, de Maillardreactie genoemd, en daar komt die typische smaak vandaan.

Goed grillen? Bekijk onze tips!

gegrilde groenten

Ook interessant

  • Drie soorten gevulde eieren

    Gevulde eieren zijn het ideale hapje tijdens de borrel of brunch! Hugo deelt het basisrecept en 3 luxe gevulde eieren-variaties. Aan de slag!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Gekaramelliseerde spitskool van de BBQ

    Pitmaster X legt in Buitengewoon BBQ uit hoe je deze overheerlijke gekaramelliseerde spitskool van de barbecue bereidt. 

    voorbereidingstijd 35 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Roel Westra
    Roel

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Napoleon
  • Eend met balsamicosaus van de BBQ

    In Buitengewoon BBQ laat Pitmaster X zien hoe je deze malse eend met balsamicosaus maakt.

    voorbereidingstijd 45 min
    wachttijd 180 min
    average score: 3

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Roel Westra
    Roel

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Napoleon
  1. 6 x de lekkerste zoete baksels
  2. Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
  3. Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
  4. Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
  5. Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
  6. Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
  7. Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
  8. Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
  9. Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
  10. Kersthapjes waarmee je indruk maakt!
  11. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  12. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  13. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  14. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  15. 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
  16. Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
  17. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  18. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  19. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  20. Hoelang moeten groenten koken?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 19:00 - 19:30
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  2. 19:30 - 20:05
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  3. 20:05 - 20:35
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  4. 20:35 - 21:00
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  5. 21:00 - 22:00
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  6. 22:00 - 23:25
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  7. 23:25 - 23:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  8. 23:50 - 00:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  9. 00:30 - 01:00
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  10. 01:00 - 01:40
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  11. 01:40 - 02:45
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  12. 02:45 - 03:30
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  13. 03:30 - 03:35
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  14. 03:35 - 04:00
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  15. 04:00 - 04:20
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  16. 04:20 - 04:50
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  17. 04:50 - 05:15
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  18. 05:15 - 05:35
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  19. 05:35 - 05:55
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  20. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  21. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  22. 06:25 - 06:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  23. 06:30 - 06:45
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  24. 06:45 - 07:15
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  25. 07:15 - 07:35
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  26. 07:35 - 08:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  27. 08:00 - 08:35
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  28. 08:35 - 09:05
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  29. 09:05 - 09:35
    De Smaken van Oostenrijk
    (Nu op tv)
  30. 09:35 - 10:00
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  31. 10:00 - 10:35
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  32. 10:35 - 11:10
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  33. 11:10 - 12:30
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  34. 16:55 - 17:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  35. 17:00 - 17:20
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  36. 17:20 - 18:00
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  37. 18:00 - 18:30
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  38. 18:30 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  39. 19:00 - 20:00
    The F Word
    (Nu op tv)
  40. 20:00 - 21:15
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  41. 21:15 - 22:15
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  42. 22:15 - 22:50
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  43. 22:50 - 23:20
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  44. 23:20 - 23:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  45. 23:50 - 00:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C