De tornado-omelet is eigenlijk maar één onderdeel van een gerecht, de tornado omurice. Dit is een maaltijd gemaakt van gebakken rijst, curry en afgemaakt met een spiraalvormig ei. Zie de video hieronder. Mocht je liever geen gebakken rijst eten als ontbijt kunnen we verklappen dat de tornado-omelet het ook goed doet op brood.

Voor het maken van de tornado-omelet heb je geen speciaal apparatuur nodig. Een hete pan, olie om in de bakken, geklutste en 2 chopsticks krijgen de klus geklaard. Wel vergt het enige ervaring. De geklutste eieren giet je in een hete pan. Met twee eetstokjes 'trek' je het ei een beetje naar binnen en begin je rustig te draaien waardoor er een 'tornadovorm' ontstaat.

Recept: tornado-omelet
 

Ingrediënten
- 4 eieren
- koekenpan
- olie om in te bakken
- 2 eetstokjes

Bereiding

  1. Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de koekenpan op hoog vuur met olie. 
  2. Giet het eiermengsel in de hete pan en wacht kort tot het ei een begint te bakken.
  3. Gebruik de eetstokjes en 'knijp' het buitenste gedeelte van het ei naar binnen. Draai met de stokjes rustig een cirkel (of draai de pan terwijl je de stokjes in dezelfde positie houdt). 
  4. Blijf cirkels draaien tot het gehele ei is 'opgedraaid'. Verwijder de omelet uit de pan wanneer hij nog licht vloeibaar is. Houdt de chopsticks in dezelfde positie tot het ei op het bord ligt. Serveer direct.

Zie onderstaande video vanaf 00.50: