Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Spitskool centraal bij wereldrecordpoging
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Spitskool centraal bij wereldrecordpoging

Nieuws
Spitskool centraal bij wereldrecordpoging

Nederlandse chefs doen maandag 3 december gezamenlijk een poging het wereldrecord bereiding met spitskool te breken. Op initiatief van Gastronomixs worden bij Koppert Cress, het bedrijf van Rob Baan, meer dan 110 bereidingen gekookt en gefotografeerd.

Culinair kennisplatform Gastronomixs, een initiatief van Jeroen van Oijen en Inge Meijs, nodigde begin november verschillende chefs uit zoveel mogelijk bereidingen van spitskool in te zenden. "De reacties waren overweldigend", aldus Jeroen van Oijen. Na een strenge voorselectie bleven ruim 100 verschillende bereidingen van spitskool over. Voor Van Oijen is de gezamenlijke recordpoging het bewijs dat de Nederlandse gastronomie klaar is om intensief kennis met elkaar te gaan delen. ‘Volgens mij het belangrijkste ingrediënt voor vooruitgang.

De recordpoging vindt maandag plaats van 10.00 tot 18.00 uur en meer dan zestig chefs verlenen er hun medewerking aan. Tegelijkertijd vindt een tweetjam plaats. Belangstellenden kunnen alles volgen via een livestream.

Ben je geïnspireerd en wil je ook aan de slag met spitskool? Bekijk hier al onze recepten met deze veelzijdige groente!

Spitskool centraal bij wereldrecordpoging

Ook interessant

  • Mosselen in dragon-kervelboter

    Mosselen bereiden hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De zelfgemaakte dragon-kervelboter doet het meeste werk en geeft het gerecht een kruidige smaak.

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    • Een recept van Perry de Man
      Perry de Man Brigade
    • Een recept van Jet van Nieuwkerk
      Jet van Nieuwkerk

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Quooker
  • Turkse maaltijdsoep met lamsschenkel
    Begin de dag goed met deze heerlijke Turkse ontbijtsoep, beter bekend als Beyran. Lekker, gezond en eenvoudig! Karsu deelt haar zalige recept voor een hartverwarmende kom soep. 
    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,1

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Karsu
    KARSU522.jpg

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Linzensoep met bloemkool

    Linzensoep met bloemkool en gebakken kikkererwten die zorgen voor een lekkere crunch! Jet legt uit hoe je deze heerlijke soep maakt.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 20 min
    average score: 4,7

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 6x de lekkerste wortelrecepten
  2. 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
  3. Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
  4. Hier moet je eten in Graz
  5. 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
  6. Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
  7. Kan Hugo schapenhoeden als een local?
  8. Hugo proeft de Wild Atlantic Way
  9. Hugo ontdekt de Ierse dans
  10. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  11. Zo leef je authentiek in Dingle
  12. Zo leef je als een echte Dubliner
  13. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  14. &C x 24Kitchen - tips and tricks
  15. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  16. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  17. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  18. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  19. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  20. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 05:00 - 05:30
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  2. 05:30 - 05:40
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  3. 05:40 - 06:00
    De Brigade
    (Nu op tv)
  4. 06:00 - 06:35
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  5. 06:35 - 07:05
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  6. 07:05 - 07:20
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  7. 07:20 - 07:40
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  8. 07:40 - 07:58
    De Brigade
    (Nu op tv)
  9. 07:58 - 08:03
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  10. 08:03 - 08:05
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  11. 08:05 - 08:30
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  12. 08:30 - 09:00
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  13. 09:00 - 09:30
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  14. 09:30 - 10:00
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  15. 10:00 - 10:30
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  16. 10:30 - 11:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  17. 11:00 - 11:55
    Jamie's Super Food
    (Nu op tv)
  18. 11:55 - 12:50
    Jamie & Jimmy's Food Fight Club
    (Nu op tv)
  19. 12:50 - 13:50
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  20. 13:50 - 14:20
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  21. 14:20 - 14:55
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  22. 14:55 - 15:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  23. 15:25 - 16:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  24. 16:00 - 16:45
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  25. 16:45 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  26. 17:00 - 17:23
    De Brigade
    (Nu op tv)
  27. 17:23 - 17:25
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  28. 17:25 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  29. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  30. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  31. 19:00 - 19:30
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  32. 19:30 - 20:05
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  33. 20:05 - 21:05
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  34. 21:05 - 22:05
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  35. 22:05 - 23:05
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  36. 23:05 - 23:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  37. 23:25 - 23:55
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  38. 23:55 - 00:25
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  39. 00:25 - 01:25
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  40. 01:25 - 02:15
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  41. 02:15 - 03:05
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  42. 03:05 - 03:30
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  43. 03:30 - 03:57
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  44. 03:57 - 04:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  45. 04:00 - 04:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  46. 04:25 - 04:55
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C