Nieuws

Rob Baan geeft indrukwekkende speech op TEDx Binnenhof

Hoe wordt een sterk idee een internationaal succes? Dat was de centrale vraag tijdens TEDx Binnenhof. Ondernemers, politici en wetenschappers ontmoetten elkaar om hierover te sparren. Onze eigen groentespecialist Rob Baan was een van de sprekers op deze bijeenkomst. Tijdens een inspirerende presentatie heeft hij de hele wereld om aandacht gevraagd voor het belang van gezonde voeding, in het bijzonder groenten en fruit.

Zijn motto: “Let’s change the way we look at food and health”: laten we op een andere manier naar gezondheid en voeding kijken. Rob Baan benadrukt dat de wetenschap zich nu vooral concentreert op gezondheidsrisico’s en ziektes, terwijl de impact van gezond eten vaak vergeten wordt. Boeren en telers kunnen je precies uitleggen welke gezondheidsvoordelen hun groente en fruit hebben, waarom wordt daar niet meer focus op gelegd?

Hij geeft een voorbeeld. Chocoladerepenfabrikanten kunnen weren dat hun snoep ‘energie geeft’, terwijl hij zelf ooit een boete kreeg toen hij op zijn website schreef dat het eten van broccoli kanker kan voorkomen. En dat terwijl hij niet eens broccoli verkoopt!

Een Ministerie van Voeding en Gezondheid zou volgens hem uitkomst kunnen bieden. Het publiek in de zaal, waaronder de Prins van Oranje en prinses Máxima, reageerde enthousiast op de presentatie van Rob Baan. Na afloop volgden vanuit de hele wereld positieve commentaren. Rob Baan toont met harde cijfers, maar ook met veel gevoel en humor aan dat goede voeding voor iedereen van belang is.

Ben jij ook benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding? Bekijk dan de presentatie van Rob Baan op TEDx Binnenhof.