
We hebben sushi in allerlei formaten en soorten voorbij zien komen. Gewoon als sushi. In een bowl. Als taart of sushi-sandwich. Helemaal vegan. Maar in de vorm van een ovenschotel? Dat is ook voor ons nieuw. Wij leggen het je haarfijn uit.
De sushi-bake ontstond afgelopen zomer in de Filipijnen. Daar begon het als een lockdown-experiment in de keuken. Inmiddels is het zo populair dat ook verschillende plekken ontstaan waar je het kunt afhalen in- en rondom Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen.
Wat is een sushi-bake?
De sushi-bake heeft vergelijkbare ingrediënten als een california roll: rijst, pittige Japanse mayonaise, vis en noribladen. Al kun je natuurlijk precies de ingrediënten gebruiken die je zelf lekker vindt.
In plaats van het te rollen tot sushi maak je verschillende lagen in een ovenschaal. Deze bak je af in de oven. Vaak wordt de ovenschotel geserveerd met een topping van komkommer en avocado. De sushi-bake is het perfecte gerecht om te delen.
Zelf proberen? Zie het recept hieronder.