De Airfryer, die in 2010 op de markt werd gebracht door Philips, is een keukenapparaat dat voedsel krokant bakt. Het resultaat is vergelijkbaar met die van een friteuse, alleen gebruikt de Airfryer 70 tot 80% minder vet. Dit is mogelijk door de ingebouwde ventilator die hete lucht in hoge snelheid rond circuleert. 

Om te zorgen dat jouw eten optimaal 'frituurt' is het belangrijk om onderstaande fouten te vermijden. Zo weet je zeker dat de frieten krokant op je bord belanden.

Foutje 1

De Airfryer heeft, net zoals veel andere apparaten, tijd nodig om op te warmen. Niet alleen zorg je er zo voor dat de hete lucht op optimale temperatuur circuleert voor het eten, maar ook dat het mandje is opgewarmd. Niet voorverwarmen = minder lekker eten.

Foutje 2

Het hele mandje volproppen met eten is misschien sneller, maar het maakt je eten minder lekker. Geef je eten de ruimte om krokant te bakken. Wanneer je het airfryermandje te vol stopt krijg je een ongelijke bruining. De hete lucht moet het eten van alle kanten kunnen garen. Alleen zo krijg je een krokant laagje.

Foutje 3

De laatste en veelvoorkomende fout is het te weinig schoonmaken van je de Airfryer. Dit zou je eigenlijk elke keer na gebruik moeten doen. De nieuwe modellen zijn extra makkelijk schoon te maken - hiervan zijn alle onderdelen uitneembaar.