Chorizo-pasta met tomatensaus

44
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Chorizo-pasta met tomatensaus
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de helft van de uien, chorizo, de helft van de knoflook en het paprikapoeder circa 5 minuten.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprika’s toe aan de pan met chorizo en bak kort mee.
  • Ris de oregano.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg de tomatenblokjes, oregano en de Parmezaanse kaas toe aan de chorizo en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten koken. Roer de pasta door de saus en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Spinazie
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de resterende ui en knoflook. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de spinazie door de pasta en de saus.
Serveren
  • Verdeel de chorizo-pasta met tomatensaus over borden.

Ingredienten

4
Personen

Chorizo-pasta met tomatensaus

  • 300 g penne
  • 2 rode ui
  • 150 g chorizo
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 gele paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 5 takjes oregano
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 g spinazie

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
44