Blik kokosmelk 

Kokosslagroom is een perfect alternatief voor mensen die geen zuivel willen eten. Je maakt het door een blik kokosmelk minmaal 12 uur in de koelkast te zetten. Doe dit dus de nacht vóórdat je aan de slag wilt gaan met een recept. Door de kou splitst de kokosmelk het zich in twee delen: kokoswater en kokoscrème. De kokoscrème drijft naar boven en schep je er dan gemakkelijk af.

Kokosslagroom maken

,,De kokoscrème, het vet van van de kokosmelk, kun je opkloppen tot slagroom. Het smaakt natuurlijk naar kokos, maar het heeft dezelfde luchtige textuur als slagroom'', legt patissier Rudolph van Veen uit. ,,Je kun de crème het beste nog even in de vriezer zetten want je kunt het alleen opkloppen wanneer het ijskoud is. Gebruik voor het kloppen dan ook een koude kom en zet de mixer op de hoogste stand'', tipt de chef. Wordt de kokosslagroom niet meteen stijf? Geef niet op. Kokosslagroom heeft wat langer nodig om stijf te worden.