Manieren om popcorn te maken
Popcorn maak je op verschillende manieren. Er zijn speciale popcornmachines te koop, waar je heel gemakkelijk 1 portie popcorn kunt maken. Met stevige papieren zakken die geschikt zijn voor de magnetron kun je ook popcorn maken. Vul de zak met 40 tot maximaal 80 gram pofmaïs en vouw de bovenkant van de zak twee keer om. Leg de zak op zijn zijkant in de magnetron en zet de magnetron circa 2 à 3 minuten aan op vol vermogen. Haal de zak eruit als er circa 1 tot 2 seconden tussen het poffen van de maïs zit. De klassieke manier blijft toch wel in een hete koekenpan. Verwarm een koekenpan tot 200 °C (eventueel met een laagje olie naar keuze) en voeg de pofmaïs toe. Zet meteen een deksel op de pan en laat de maïs poffen. Let op: haal het deksel niet tussentijds van de pan en zet het vuur uit als er steeds minder poffende geluiden te horen zijn. De laatste maïskorrels poffen nog door, door de warmte van de pan.

Welke manier je ook gebruikt, de volgende stap is altijd hetzelfde: giet de popcorn in een kom, voeg eventueel wat boter toe voor extra smaak en kruid je popcorn met je favoriete ingrediënten.

Tip: gebruik nooit boter in de pan, de pan wordt te heet en dan verbrandt de boter. Je kunt de boter wel later toevoegen, om de popcorn smeuïg te maken.

Spannende smaakcombinaties
Ontdek zelf welke smaak popcorn jij het lekkerst vindt, hier alvast wat suggesties voor smaakcombinaties:

  • Ahornsiroop & spek
  • Chocolade & chilipoeder
  • Gezouten karamel & chocolade
  • Furikake (Japans kruidenmengsel)
  • Harissa
  • Italiaanse kruiden & tomatenpuree
  • Kaas & uienpoeder
  • Limoen & chilisaus
  • Paprikapoeder
  • Pesto
  • Pindakaas
  • Poedersuiker & kaneel
  • Ras el hanout
  • Rozemarijn & Parmezaanse kaas
  • Tandoori
  • Truffel
  • Ui & knoflook
  • Zout & azijn

Bekijk snacks voor een avondje tv op de bank