Chocolollies met tandoori popcorn

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Snelle pure chocolademousse

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Spatel voor de chocolademousse de room voorzichtig door de chocolade. Schep de chocolademousse in een spuitzak en spuit de mousse in de hartjesvormen. Tik de vorm een aantal keer voorzichtig op het aanrecht zodat alle luchtbellen verdwijnen. Steek een lolliestokje in het midden van de mousse en vries de mousse in.

Tandoorimix

Mix alle specerijen in een koffiemolen tot een gladpoeder

Popcorn

Verwarm de olie met de suiker tot circa 150 ºC. Voeg de pofmaïs toe aan een koude pan en laat rustig warm worden met de deksel op de pan. Als de popcorn begint te ploppen, laat de popcorn dan nog circa 2 minuten poffen. Haal de pan van het vuur als het poffen minder wordt en laat staan tot het poffen helemaal is gestopt. Karamelliseer intussen de suiker. Voeg de karamel toe aan de popcorn en bestrooi met de tandoorimix en hussel de popcorn goed door. Laat de popcorn afkoelen op keukenpapier. Hak de popcorn fijn.

Chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de lollies door de gesmolten chocolade en wentel ze daarna door de gehakte popcorn.

 

Ingredienten

6
Porties

Snelle pure chocolademousse

  • 250 g pure chocolade
  • 200 ml room
  • 50 g suiker

Tandoorimix

  • 2 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl korianderkorrels

Popcorn

  • 50 ml maïsolie
  • 115 g suiker
  • 130 g pofmaïs

Chocolade

  • 200 g melkchocolade

Extra nodig

  • spuitzak
  • flexibele hartjesvorm
  • 6 lolliestokjes
Geef je waardering
7