De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolollies met tandoori popcorn

Laat je verrassen door de smaken van deze chocolollies met Indiaas gekruide popcorn!

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Chocolollies met tandoori popcorn

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Snelle pure chocolademousse

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Spatel voor de chocolademousse de room voorzichtig door de chocolade. Schep de chocolademousse in een spuitzak en spuit de mousse in de hartjesvormen. Tik de vorm een aantal keer voorzichtig op het aanrecht zodat alle luchtbellen verdwijnen. Steek een lolliestokje in het midden van de mousse en vries de mousse in.

Tandoorimix

Mix alle specerijen in een koffiemolen tot een gladpoeder

Popcorn

Verwarm de olie met de suiker tot circa 150 ºC. Voeg de pofmaïs toe aan een koude pan en laat rustig warm worden met de deksel op de pan. Als de popcorn begint te ploppen, laat de popcorn dan nog circa 2 minuten poffen. Haal de pan van het vuur als het poffen minder wordt en laat staan tot het poffen helemaal is gestopt. Karamelliseer intussen de suiker. Voeg de karamel toe aan de popcorn en bestrooi met de tandoorimix en hussel de popcorn goed door. Laat de popcorn afkoelen op keukenpapier. Hak de popcorn fijn.

Chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de lollies door de gesmolten chocolade en wentel ze daarna door de gehakte popcorn.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker