Er zijn maar weinig dingen zó lekker als een goed bananenbrood! Gelukkig, trakteert TikTok ons op een nieuw bakrecept. Wij presenteren je nieuwe favoriete snack: avocadobrood! 

Avocadobrood

Je hoort talloze mensen praten over het fenomeen 'avocadobrood', dat op het moment viraal gaat op TikTok. Maar wat is het eigenlijk? Het antwoord is héél simpel: een smeuïg, op bananenbrood geïnspireerd, tussendoortje gemaakt van avocado's. En het allerleukste: je maakt het avocadobrood supereenvoudig en met slechts zes ingrediënten. Klaar? Bakken maar!

Hoe maak je avocadobrood?

Om het avocadobrood te maken heb je twee rijpe avocado's, 150 gram suiker, 3 eieren, 240 gram bloem, 1,5 theelepel bakpoeder en zout nodig. Verwarm de oven voor op 175˚C graden. Prak de avocado's fijn met behulp van een vork en meng ze met de suiker in een schaal. Voeg de eieren toe en roer het geheel goed door elkaar. Meng in een andere kom het bakpoeder en het bloem, en voeg dit vervolgens toe aan het avocadomengsel. Roer het geheel tot een smeuïg beslag. Giet het beslag in de bakvorm en laat deze 40 á 50 minuten in de oven garen. 

Zelf aan de slag? Probeer dit recept met pistachenoten en limoen.