Voordat we aan de slag gaan, leren we je graag meer over de wortel. De cassave is een wortelknol van een Zuid-Amerikaanse savanneplant. De wortel wordt veel gegeten in Zuid-Amerika en Azië. Men verwerkt de wortelknol vooral in brood en taart, in soep of maken er chips van. In de Surinaamse keuken kennen ze ook een soort cassavefriet, maar deze wordt telo genoemd.

Cassavewortel

In Nederland kan de cassavewortel daarentegen niet groeien, maar is wel makkelijk te verkrijgen in verschillende winkels. Denk aan de toko, groenteboer en soms zelfs in de supermarkt. Meer dan genoeg reden om aan de slag te gaan.

cassave wortel

Cassavefriet: zo maak je het

Het enige wat je nodig hebt voor deze heerlijke frieten (of patat) is een cassavewortel, olijfolie en wat grof zeezout. Goed om te weten: rauwe cassave is giftig. Je kan er helaas voor het bakken dus nog niet van snoepen!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en schil de cassavewortel. 
  3. Snijd er vervolgens friet van. Het is belangrijk dat je je gesneden friet goed laat uitlekken. Zo wordt je friet lekker krokant
  4. Verdeel de friet over een bakplaat en besprenkel ze royaal met olijfolie en zeezout. Bak de friet in 35-45 minuten op 225 °C. Serveer de friet een flinke dot frisse mayonaise of pindasaus en genieten maar!

Ben jij een friet-liefhebber en wil je dit thuis proberen? Bekijk dan snel onderstaande video.