Voordat we aan de slag gaan, leren we je graag meer over de wortel. De cassave is een wortelknol van een Zuid-Amerikaanse savanneplant. het product wordt heel veel gegeten in de Zuid-Amerika en Azie. Men verwerkt de wortelknol vooral in brood en taart, in soep of maken er chips van. In de Surinaamse keuken kennen ze ook een soort cassavefriet wat telo wordt genoemd.

In Nederland kan de cassavewortel daarentegen niet groeien, maar is wel makkelijk te verkrijgen in verschillende winkels. Denk aan de toko, groenteboer en soms zelfs in de supermarkt. Meer dan genoeg reden om aan de slag te gaan.

cassave wortel

Cassavefriet: zo maak je het

De ingrediënten voor deze friet bestaan uit de cassavewortel en wat grof zeezout. Eerst schil je de cassave en vervolgens snijdt je er friet van. Het is belangrijk dat je je gesneden friet goed laat uitlekken. Zo worden ze lekker krokant. Goed om te weten: rauwe cassave is giftig. Je kan er helaas voor het bakken nog niet van snoepen.

Verdeel je friet over een bakplaat en besprenkel ze royaal met wat olie en zeezout. Bak de friet in 35-45 minuten op 225 graden celsius en klaar is kees. Maak af met een goede dot frisse mayonaise of pindasaus.

Ben jij een friet-liefhebber en wil je dit thuis proberen? Bekijk dan snel onderstaande video.