Mosselgin

De gin maakt onderdeel uit van de Monkey 47 Experimentum Series. Met dit concept wordt iedere twee jaar een gin op de markt gebracht die geïnspireerd is op de smaken van een bekende stad. Vorig keer waren Brussel en Tokyo aan de beurt. Ook deze smaken waren nogal bijzonder. Voor Brussel waren de smaken mosselen, bier en chocolade uitgekozen. De Japanse variant kreeg de smaak van rundvlees.
 

Bitterballen-gin

Toen Amsterdam aan de beurt was, werden bitterballen uitgekozen als smaak. Om het drankje zo lekker mogelijk te maken heeft Monkey47Booze volop geëxperimenteerd om het smaakprofiel van de bitterballen goed op te vangen in de gin. Je proeft de subtiele tonen van ragout, mosterdzaad en nootmuskaat. Het klinkt wat onwennig maar het is het zeker waard want het is een erg bijzondere ervaring om deze gin te proeven.

Exclusief te proeven

Dit bijzondere drankje kan je helaas niet overal drinken. Met slechts 500 flessen is de bitterballen-gin behoorlijk exclusief. Vanaf 1 juli is het mogelijk om een fles te kopen bij de betere slijterijen of te bestellen bij één van onderstaande cocktailbars:

  • Amsterdam: Flying Dutchman, Freddy’s Bar, Rosalia’s Menagerie
  • Den Haag: Café Annabel
  • Groningen: The Stockroom
  • Maastricht: Mr. Smith
  • Rotterdam: The Rumah