1. Frietje stoofvlees

Ha! Een klassieker uit de keuken van de zuiderburen. Perfect om te maken voor grote gezelschappen. Het zoete stoofvlees smaakt heerlijk bij dikke, zelfgemaakte frieten uit de frituur. Het hele recept plus video vind je hier terug. 

Miniatuur

2. Luxe kapsalon

Niet alleen bedoeld om af te halen na een avondje drinken. Wij creëren dit gerecht in een luxe variant van kippendijfilet en verse (jong)belegen kaas. Heerlijk om vrijdagavond mee weg te zakken op de bank. Wie nodig jij uit?

Miniatuur

3. Polentafriet

Waar Nederlanders de aardappel hebben, hebben de Italianen polenta. Polenta is maisgriesmeel dat op allerlei manieren gegeten kan worden: gegrild of gebakken, maar ook als paneermeel of pap. In dit recept maken we er frieten van. Benieuwd hoe dat moet? Lees het hier.

Miniatuur

4. Knolselderijfriet met gerookte paprikamayonaise

Move over zoeteaardappelfrieten! Vandaag maken we patat van knolselderij. Voedzaam én lekker. Alsof dat nog niet genoeg was, serveren we het met een gerookte paprikamayonaise. Hier vind je het recept.

Miniatuur

5. Cheddar-baconfriet met maïs

Noemen we daar nu cheddar, bacon en friet in één adem? Ja. Dit is waarschijnlijk wat ze in gedachten hadden toen het woord 'comfort-food' werd uitgevonden. We bereiden er maïskolven bij en toppen af met jalapeñopepers voor wat pittigheid. Hier vertellen we hoe je dat doet. 

Miniatuur