Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Polentafriet

  • neutrale olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 gedroogde tijm
  • 300 ml volle melk
  • 300 ml water
  • 100 g snelkookpolenta
  • 25 g roomboter
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • peper

Salade

  • 1 blik artisjokken
  • 8 verse vijgen
  • 3 el balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • peper

Saltimbocca

  • 4 kalfsoesters
  • 10 verse salieblaadjes
  • 8 plakjes parmaham
  • 1 scheut neutrale olie
  • 25 g roomboter

Extra nodig

  • een met bakpapier beklede rechthoekige ovenschaal
  • slagersfolie
  • vleeshamer

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Verhit een scheut neutrale olie in een koekenpan. Pel en snijd de knoflook grof en doe met de tijm in de pan. Laat een paar minuten fruiten.

3. Blus af met de melk en het water en breng aan de kook. Voeg al roerend met een garde de polenta toe. Draai het vuur laag en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer regelmatig.

4. Laat de artisjokken uitlekken, spoel evt. af met water. Snijd de vijgen in vieren en halveer de artisjokken. Snijd grote exemplaren in kwarten. Meng de vijgen, artisjokken, 2 eetlepels balsamico en peper op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 minuten in de oven, of tot de vijgen mooi zacht zijn.

5. Rasp, als de polenta klaar is, de Parmezaanse kaas erboven. Voeg de roomboter erbij, meng en breng op smaak met peper. Doe het mengsel over in de met bakpapier beklede schaal. Strijk glad met een spatel en laat afkoelen in de koelkast.

6. Leg een kalfsoester tussen 2 vellen slagersfolie en plet met de vleeshamer tot een ruime halve centimeter dikte. Beleg de kalfsoesters aan één kant met blaadjes salie en plakjes ham.

7. Verhit een scheut olie met 25 g roomboter in een koekenpan en een royale scheut olie in de andere koekenpan.

8. Snijd de polenta in staafjes (frieten) en bak ze rondom goudbruin in de pan met de hete olie. Bak de saltimbocca in de andere koekenpan circa 3 minuten per kant.

9. Maak de gegrilde artisjok en vijgen aan met nog een eetlepel balsamicoazijn. Meng met de rucola.

10. Presenteer de saltimbocca, polentafrieten en gegrilde vijgen-artisjoksalade op de borden. Lepel wat jus uit de pan over de saltimbocca en leg er nog een salieblaadje op.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

77
Saltimbocca met polentafriet en gegrilde vijgen-artisjoksalade
Saltimbocca met polentafriet en gegrilde vijgen-artisjoksalade