Zoals met veel ingenieuze gerechten, werden ook de corn ribs razendsnel opgepakt door het internet. Het is een simpele, maar briljante, manier om een maiskolf om te toveren tot een ware traktatie. Zo simpel dat we niet snappen dat we er zelf niet op zijn gekomen. Hieronder alvast een voorbeeld.

Wat zijn corn ribs?

Corn ribs maak je door een maiskolf in vieren te delen, te besprenkelen met je favoriete kruidenmengsel of marinade en daarna te frituren. De Airfryer bied hierbij een uitkomst. Het eindresultaat zijn knapperige, gekrulde 'ribbetjes' van mais. 

Corn ribs recept

Om zelf aan de slag te gaan met corn ribs snijd je een maiskolf in vieren. Let op: hier heb je wat extra spierkracht bij nodig en ga voorzichtig te werk.  Maak een simpele marinade van olie en je favoriete kruiden en smeer hier de mais mee in. Tip van ons: paprikapoeder, knoflookpoeder, zout.

Frituur de corn ribs zo'n 10 minuten in de Airfryer op 200 °C. Een andere optie is bereiden in de oven op 180 °C voor zo'n 30 minuten. Om het af te maken kun je de corn ribs nog afmaken met een topping. Populair bij het gerecht zijn verse kruiden of verkruimelde feta.

Inspiratie nodig? Check de video hieronder.