Je hebt 'm vast weleens voorbij zien komen: de shrub. Voor de mensen die het drankje niet kennen, een shrub is een cocktail op basis van azijn, suiker en fruit dat gemixt wordt met (bruis)water. Wellicht niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar geloof ons het is écht hemels. 

Aloha shrub

De Aloha shrub is net even wat anders dan de 'normale' shrub. We vervangen het (bruis)water, namelijk voor kokoswater om het drankje tropischer te maken. Klinkt goed, toch?

Hoe maak je 'm?

Inmiddels zien we de shrub hier en daar in Nederland op het menu. Mocht de plaatselijke bar 'm nog niet verkopen (tip van ons: ga dat vooral wel doen) - dan maak je deze 'Aloha shrub' in een handomdraai thuis. 

Benodigheden

  • 45 ml wodka 
  • 45 ml kokoswater
  • 10 ml triple sec
  • 20 ml passievruchtazijn
  • 5 ml ananassiroop
  • sinaasappelschijfjes
  • ijsblokjes

Vul een hoog glas met ijsblokjes en sinaasappelschijfjes (of ander soort fruit). Mix het kokoswater met de triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop en giet het in het glas. Je vakantiegevoel is nu maximaal! PS: de drank kun je ook weglaten, want shrubs zijn megalekker als non-alcoholische drankjes. Proost!