Pepernoten

De eerste zakjes pepernoten liggen alweer in de winkel, maar zelfgemaakt is natuurlijk veel leuker én lekkerder. Deze traktatie mag niet ontbreken bij een geslaagd Sinterklaasfeest. Kan je nou ook niet wachten om je eigen pepernoten te maken? Ga dan snel aan de slag! Ook leuk om samen met je kids te bakken. Bekijk hier het recept.

Miniatuurvoorbeeld

Sinttrifle met kruidnoten, taaitaai, chocoladelettershavings en mandarijn

Als je nog pepernoten over hebt, kan je deze nog goed gebruiken voor dit heerlijke nagerecht. Deze makkelijke sinttrifle met kruidnoten, taaitaai, chocoladelettershavings en mandarijn is het ultieme dessert om het Sinterklaasdiner mee af te sluiten! Bekijk hier het recept.

Miniatuurvoorbeeld

Chocoladeletterbrownies (met stukjes chocoladeletter + speculaaskruiden)

Een chocoladeletter is een typisch Nederlandse lekkernij die rond Sinterklaas in de schappen ligt. Heb je nou nog een chocoladeletter over? Die kan je perfect gebruiken voor deze heerlijke chocoladeletterbrownies! Bekijk hier het recept. Tip: wil je zelf een mix voor speculaaskruiden maken? Kijk dan hier

Miniatuurvoorbeeld

Mijterpasteitjes met kip, abrikozen en speculaaskruiden

Een heerlijk bijgerecht voor het Sinterklaasdiner. Deze mijterpasteitjes met kip, abrikozen en speculaaskruiden maken het feest compleet! Bekijk hier het recept. Tip: laat het deeg door je kinderen uitsteken en versieren met poedersuiker tot een échte mijter. 

Miniatuurvoorbeeld

Gevuld speculaas met amandel en abrikozen

Gevuld speculaas met amandel is een klassiek gerecht dat gegeten wordt tijdens Sinterklaas. Deze snack smaakt natuurlijk wel het lekkerst als je het zelf bakt! De abrikozen geven er een extra zoete draai aan, een heerlijke traktatie om lekker van te genieten tijdens 't heerlijk avondje. Bekijk hier het recept.

Miniatuurvoorbeeld

Left-over appelcrumble (met restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas)

Weet je niet wat je kan doen met overgebleven pepernoten of speculaas? Daar kan je nog een heel lekker nagerecht mee maken. Deze left-over appelcrumble (met restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas) is een echte aanrader! Bekijk hier het recept.

Miniatuurvoorbeeld

Roomkaasfondue geserveerd in knapperige broodjes met dips

Kaasfondue maakt een avond altijd gezellig! Samen met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan. Bij deze variant wordt de roomkaasfondue geserveerd in knapperige broodjes met dips. Bekijk hier het recept.

 

Miniatuurvoorbeeld

No-bake pepernotencheesecake

Deze no-bake pepernotencheesecake is de ultieme combinatie. Met dit recept maak je zelf de perfecte Sinterklaastaart. Deze taart is een no-bake cheesecake, dus hij hoeft niet in de oven! Bekijk hier het recept.

Miniatuurvoorbeeld