De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

macarontaart met chocoladeganache en rood fruit

Zin om de keuken in te duiken? Ga dan eens aan de slag met deze macarontaart. Een heerlijke traktatie uit de Franse keuken en erg lekker bij de koffie of thee.

100 min kooktijd
Macarontaart

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Dit recept is afkomstig uit het boek De Brabander Bakt, het vervolg in boekvorm op de gelijknamige 24Kitchen-serie. Hidde de Brabander deelt zijn recepten en kennis, zodat enthousiaste thuisbakkers zelf de lekkerste, spectaculairste resultaten uit hun oven kunnen toveren. Van winegums van gin & tonic tot een eigenzinnige pavlova en natuurlijk deze prachtige macarontaart.

Kortom: dit boek wil je hebben en het is hier te bestellen voor €20,-!

Ganache

Doe de fruitpuree in de pan, roer de invertsuiker erdoor en breng aan de kook. Schenk het hete mengsel over de chocolade en roer tot deze is gesmolten en goed is vermengd. Laat de ganache 18 uur rusten.

Taartbodem

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Klop de eidooiers luchtig met een garde of mixer. Meng de bloem met het bakpoeder, zout en de suiker. Meng het bloemmengsel door de luchtig geklopte eidooiers. Meng als laatste de zachte boter erdoor. Het beste resultaat geeft de garde in een standmixer.

Vet de taartring in met olie en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg in de vorm. Bak het deeg circa 15 minuten, verwijder de vorm. Zet de oven op 180 °C. Bak de bodem nog circa 15 minuten. Laat de bodem afkoelen.

Macarons

Draai voor de amandelbasis het amandelschaafsel in de keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg de poedersuiker in drie stappen toe. Roer de kleurstof door het eiwit en spatel dit eiwitmengsel vervolgens door het amandelsuikermengsel. Zet apart.

Verwarm de suiker voor de eiwitbasis met het water in een pan op matig vuur tot 118 °C. Klop het eiwit luchtig met een mixer. Neem de suikersiroop van het vuur, zet de mixer op halve snelheid en schenk de siroop bij het eiwit. Mix nog circa 5 minuten.

Spatel eerst een derde en vervolgens de resterende eiwitbasis door de amandelbasis en doe het mengsel in een spuitzak. Spuit beslagrondjes van circa 3 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 30 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 115 °C. Bak de macarons circa 25 minuten. Open de ovendeur halverwege de baktijd enkele seconden zodat vrijgekomen vocht kan ontsnappen.

Spuit een laagje ganache op een macaronhelft en druk er een tweede helft op. Vul de taartbodem met op zijn kant gezette macarons en decoreer met rood fruit.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker