De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde zalm met tomatensalsa en gekaramelliseerde witlof

45 min kooktijd
Gegrilde zalm met tomatensalsa en gekaramelliseerde witlof

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gegrilde zalm
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en pers de knoflook de knoflook en meng met olijfolie zout en peper. Bestrijk de zalm met de olie en gril aan beide kanten een ruitjes motief. Bak de zalm op een bakplaat circa 10 minuten in de oven.

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.

Tomatensalsa
Ontvel de tomaten: Breng water aan de kook en maak een klein kruisje aan de onderkant van de tomaten. Dompel de tomaten circa 10 seconden in het kokende water. Schep de tomaten uit de pan, laat ze schrikken in koud water en verwijder het velletje. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Halveer en pers de limoen uit. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met de helft van het limoensap, rode wijnazijn, zout en peper. Bewaar de rest van het limoensap voor de witlof.

Gekaramelliseerde witlof
Halveer de witlof in de lengte, verwijder de harde kern en trek de bladeren los. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de witlof 4 minuten. Hak de peterselie fijn. Strooi de suiker over de witlof en laat licht karamelliseren. Voeg de resterende limoensap toe en breng op smaak met zout, peper en de peterselie. Laat uitlekken in een vergiet.

Serveer
Leg de witlof in het midden van warm borden. Leg hierop de gegrilde zalm en schep de tomatensalsa er omheen. Serveer met de wilde rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker