- Laat de procureurlapjes op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Was de aardappels en kook ze in de schil in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de aardappels met een vork. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels in de oven in circa 12 minuten krokant.
- Verwarm een grillpan.
- Bestrooi de procureurlapjes met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk met zonnebloemolie.
- Gril de procureurlapjes circa 4 minuten op de ene kant. Draai het vlees om en gril circa 2 minuten op deze kant. Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Snijd de courgettes en aubergine in blokjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Halveer de cherrytomaten.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes, aubergine en de helft van de knoflook circa 3 minuten. Voeg de cherrytomaten en de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de tuinkers af en meng drie vierde door de boter. Meng de rest van knoflook erdoor. Breng de boter op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de ratatouille, aardappels en de procureurlapjes over borden. Schep een lepel tuinkersboter op de procureurlapjes. Bestrooi met de resterende tuinkers.
Meld je aan en praat mee