Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de blokjes pompoen circa 30 minuten in de oven. Pureer de nog warm geroosterde pompoen met een staafmixer en zeef de massa zodat je een fijne, een tikje dunne puree krijgt. Voeg desnoods een scheutje water toe. De rest van de pompoenpuree kun je aan paar dagen in de koelkast afgedekt bewaren. Laat deze wel eerst goed afkoelen.
Meng de kruiden: kaneel, gember, kruidnagel en de nootmuskaat. Verwarm de melk samen met twee flinke eetlepels pompoenpuree en de ahornsiroop op middelhoog vuur. Blijf roeren totdat het bijna kookt, hou het kort tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en roer er de vanille en 1 theelepel van de kruiden door.
Giet het mengsel in een blender en mix op de hoogste stand tot de melk lekker luchtig is.
Meng de hete Espresso met de kardemom. Giet de koffie erbij vanaf de zijkant, zodat de melk mooi luchtig blijft.
Serveer met geklopte slagroom, wat karamelsaus, een kaneelstokje en een snufje extra kruiden.
Kruip op de bank met een dekentje, zet je favoriete film aan en geniet!
Meld je aan en praat mee