Kooktips

Handige tips voor de beste Elstar-appels

 
Aangeboden door:

Let bij het kopen van Elstars altijd op de schil; ze moeten er gaaf, stevig én onbeschadigd uitzien. Kennen ze toch een beurse plek of buts? Laat ze dan liever liggen, of gebruik ze voor appelmoes of hete bliksem.

Haal de lekkerste Elstars bij jouw PLUS Supermarkt. Kijk op de website van PLUS voor de dichtstbijzijnde vestiging en meer informatie én inspiratie. 

In deze periode zijn Elstars het lekkerst
Hoewel Elstars het hele jaar verkrijgbaar zijn, komen ze van september tot en met juni van eigen bodem. Dan zijn ze ook het lekkerst!

Zo bewaar je ze het best
Appels kunnen nog zo hard en stevig ogen, ook zij hebben een zacht hart. Bewaar ze op een koel donkere plek, het liefst zelfs in de koelkast. Zo verleng je namelijk hun levensduur van 2 tot wel 4 weken!

Geen plek in de koelkast? Leg ze dan in een kast of kelder, maar in ieder geval niet op de fruitschaal. Hier worden ze het snelst beurs en rot, en daarnaast beïnvloeden ze ook het andere fruit op de schaal.

Experimenteer met zoete en hartige gerechten
Elstars zijn zoet en zuur tegelijk, ideaal dus in zowel zoete als hartige bereidingen. Denk aan de klassieke waldorfsalade, in combinatie met kaas (bijvoorbeeld blauwe kaas of geitenkaas) en ook (varkens)vlees. Experimenteer en geniet!

 

 

Op zoek naar de lekkerste appel recepten, zoals deze goddelijke applecrumble? Kijk dan hier.