De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eendenborst met een tarte tatin van witlof en sinaasappelsaus

Kneed met de hand een deeg van de bloem, boter, roomkaas, water, azijn en zout en laat het in plastic folie circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

90 min kooktijd
Eendenborst met een tarte tatin van witlof en sinaasappelsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Tarte Tatin van witlof
Kneed met de hand een deeg van de bloem, boter, roomkaas, water, azijn en zout en laat het in plastic folie circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een scheut water in een pan aan de kook, voeg de suiker toe en laat in circa 3 minuten karamelliseren. Giet een dun laagje karamel in de muffinvormen. Snijd de onderkant en het puntje van de witlof en leg de witlof in de karamel. Rol het deeg uit en steek hier rondjes uit die precies over de witlof passen. Bak de tarte tatin circa 20 minuten in de oven op 180 ºC. 


Gebakken eendenborstfilet
Snijd het vel van de eendenborsten kruislings in tot bijna op het vlees. Verwarm een koekenpan en bak de filets op de velkant circa 5 minuten op matig vuur. Bestrooi de filets met zout en peper. Keer de filets en bak ze nog circa 4 minuten. Neem de filets uit de pan, leg ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Sinaasappeljus
Schenk het bakvet uit de pan, op twee eetlepels na. Snijd de sinaasappels door de helft en pers ze uit boven de pan. Voeg de likeur, honing en kruidnagel toe. Breng al roerend aan de kook. Op hoog vuur inkoken tot een stroperige jus en verwijder de kruidnagel.

Thema: herfst

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker