De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelboltaart met kaneelmousse

135 min kooktijd
Appelboltaart met kaneelmousse

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kaneelmousse
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water. Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker en het kaneelpoeder luchtig. Giet een beetje kokende melk op de eidooiers, roer goed door en giet de massa weer terug in de pan. Gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine erin op. Laat de crème afkoelen op ijsblokjes tot deze dikker wordt en spatel de opgeslagen slagroom erdoor.

Steek met de bombe een cirkel uit de cakeplakken. Bestrijk een kleine bombevorm met olie en bestuif met poedersuiker. Giet de kaneelmousse erin. Dek af met de cake. Vries de kaneelmousse circa 1 uur in.

Appelcake
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de taartpan in met boter en bekleed met bakpapier. Meng de boter met de poedersuiker en de eieren en roer de bloem en het bakpoeder erdoor. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng de appelblokjes door het beslag. Schep het beslag in de taartpan. Bak de appelcake in de oven in circa 30 minuten gaar.

Hazelnotenkruim
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de hazelnoten met de suiker en het eiwit. Bak de notenmassa op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en maal tot kruimels in het bakje van de staafmixer.

Glanslaag

Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water, suiker en het citroensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, voeg de jam toe en roer goed door. Los het geweekte blaadje gelatine erin op, meng goed door en schenk de gelei door een zeef. Laat de gelei afkoelen tot 40 ºC.

Opbouw
Snijd de appels in plakjes en leg ze rondom tegen de rand van de appelcake. Rooster ze goudbruin met behulp van de gasbrander. Bestrijk de appels met de glanslaag. Ontvorm de kaneelmousse en bestrijk met de glanslaag. Bestrooi de buitenkant van de kaneelmousse met de hazelnootkruimels. Leg de kaneelmousse in het midden van de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker