De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

speculoos basque cheesecake

Ken je de San Sebastian cheesecake nog? Deze hemelse spin-off met speculoos staat op het punt om jouw nieuwe favoriete taart te worden.

20 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
360 min wachttijd
biscoff cheesecake

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"De San Sebastian cheesecake verbrandt? Geen zorgen dat hoort zo! Door het te bakken op hoge temperatuur karamelliseert de cheesecake van buiten. Maar de binnenkant blijft een fluweelzachte custardachtige structuur."

Bereidingswijze

Speculoos-basque cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Verkreukel twee vellen bakpapier en leg ze kruislings in de vorm. Laat het papier gerust over de randen hangen.

  3. Doe de roomkaas, speculoospasta, suiker, vanille-extract en zout in een grote kom. Mix met een (hand)mixer tot een glad mengsel.

  4. Klop de eieren er één-voor-één doorheen tot een egale massa ontstaat. Zeef vervolgens de bloem erboven en mix tot deze is opgenomen. Voeg dan de slagroom toe en meng tot een lobbig beslag.

  5. Giet het beslag in de beklede springvorm. Tik de vorm een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.

  6. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin tot amberkleurig is. De binnenkant mag nog licht wiebelen.

  7. Haal de taart uit de oven en laat het helemaal afkoelen. Zet daarna minimaal 6 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om op te stijven. De taart zal wat inzakken tijdens het afkoelen.

  8. Warm een paar eetlepels speculoospasta op in een pan zodat deze vloeibaar is. Snijd punten van de taart en giet er de warme speculoospasta overheen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker