Speculoos-basque cheesecake
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Verkreukel twee vellen bakpapier en leg ze kruislings in de vorm. Laat het papier gerust over de randen hangen.
-
Doe de roomkaas, speculoospasta, suiker, vanille-extract en zout in een grote kom. Mix met een (hand)mixer tot een glad mengsel.
-
Klop de eieren er één-voor-één doorheen tot een egale massa ontstaat. Zeef vervolgens de bloem erboven en mix tot deze is opgenomen. Voeg dan de slagroom toe en meng tot een lobbig beslag.
-
Giet het beslag in de beklede springvorm. Tik de vorm een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
-
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin tot amberkleurig is. De binnenkant mag nog licht wiebelen.
-
Haal de taart uit de oven en laat het helemaal afkoelen. Zet daarna minimaal 6 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om op te stijven. De taart zal wat inzakken tijdens het afkoelen.
-
Warm een paar eetlepels speculoospasta op in een pan zodat deze vloeibaar is. Snijd punten van de taart en giet er de warme speculoospasta overheen.
0 reacties