De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarineerde zalm met venkelsalade

Maak indruk op je vrienden met deze gemarineerde zalm met venkelsalade! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

45 MIN
Gemarineerde zalm met venkelsalade

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Citrus-dilledressing

Vul een smalle maatbeker met de mosterd, anijslikeur, al het citrussap en een beetje zeezout en meng het met de staafmixer. Schenk er olijfolie bij en mix het tot een dressing.

Zalm marineren

Pel en snijd de sjalot in flinterdunne ringen. Snijd de zalm over de korte kant in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op een groot bord of plateau. Verdeel er sjalotringen over. Lepel er de helft van de citrusdressing over. Dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.

Haricots verts

Snijd de haricots verts in stukjes en blancheer de haricots verts 30 seconden in gezouten kokend water, spoel direct koud af op een zeef en laat goed uitlekken.

 

’s Avonds afmaken

Venkel en spinazie

Snijd de stelen van de venkel en verwijder het eventuele stugge buitenblad. Schaaf de venkel op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline in dunne plakken. Snijd de spinazie in fijne reepjes.

Citrus-dilledressing

Pluk de dille van de takjes, snijd het grof en meng ze door de resterende citrusdressing.

Opmaak bord

Verdeel venkel, haricots verts en plakjes zalm speels over borden. Roer de Griekse yoghurt los. Schep een flinke lepel op het bord en veeg deze in een druppelvorm uit met de achterkant van een lepel. Schep er een halve theelepel mierikswortelpuree in en veeg dit uit in de druppel. Lepel de dressing langs en over het gerecht. Strooi er enkele korrels fleur de sel en zwarte peper uit de molen over.

Wijntip

Multi-inzetbaar

Onder andere klei, zand-, leisteenbodem en hellende wijngaarden zijn samen met de grenache-, cinsault-, syrah-, tibouren-, mourvèdre- en cabernet sauvignondruif ingrediënten van deze dorstlessende en verkwikkende Franse rosé.

Zodra je de wijn proeft is de eerste indruk “wat is dit lekker!”. Spannend, verleidelijk, sappig en vol van smaak. Het doet je gewoon verlangen naar een volgende slok. De wijn heeft een lang aanhoudende afdronk wat het pleziergehalte bijzonder hoog maakt.

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker