Bak het spek goudbruin. Haal het spek uit de pan. Bak de kip in het vet van de spekjes rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.
Pel en snipper de rode ui. Snijd de wortels, venkel en de bleekselderij fijn. Pel en pers de knoflook uit en ris de tijm. Bak de ui, wortel, venkel, bleekselderij, knoflook en tijm in ca. 5 minuten glazig. Voeg de bloem toe en laat nog 5 minuten goed bakken totdat de bloem gaar is.
Voeg het spek, de kip, de witte wijn en de bouillon toe. Voeg net zoveel water toe totdat alles onderstaat.
Breng het aan de kook en zet het vuur zacht. Laat het ca. 2 uur pruttelen.
Snijd de houtachtige onderkanten van de groene en de stelen in stukken. Voeg die samen met de doperwten en de tuinbonen toe aan de pan en laat nog 5 minuten mee garen.
Serveer met brood.
0 reacties