Parijs

In Parijs ondekt Hugo de Franse manier van borrelen oftewel de welbekende apéro. Hij schuift aan bij verschillende mensen maar ontdekte gauw dat deze manier van samenkomen voor iedereen hetzelfde doel heeft. 

Bourgogne

Bourgogne staat bekend om de mooie wijnen, mosterd uit Dijon en natuurlijk de wijngaardslak, oftewel de escargot. Tijdens zijn reis ontdekt hij de tradities en gewoontes van een echte Bourgondiër. 

Lyon

De Lyonnais zijn dol op koken voor grote groepen mensen. Het liefst doen ze dit thuis, en zo uitgebreid mogelijk. Om zich onder te dompelen met de cultuur gaat Hugo koken met een Lyonnais gezin.

Jura

In Jura begint Hugo aan een typisch Frans vakantiebaantje. Hij gaat werken op de alpage van François. Hier ontdekt hij wat de kaas uit de Jura onderscheidt van andere kazen.

Provence

In Provence maakt Hugo geitenkaas met Thierry en Sophie. Deze verkoopt hij later op de boerenmarkt, waar hij de lokale bevolking ontmoet.

Aix-en-Provence

In Aix-en-Provence leert Hugo hoe hij moet lunchen als een echte Fransman, maar eerst moet hij werken als een echte Fransman in de kaaswinkel van Benoit.

Marseille

Hugo sluit zijn Franse avontuur af door als échte visserman Marseille te ontdekken. Hij zal verse vis vangen en bereiden, maar ook inspiratie opdoen bij een lokale beroemdheid. Hij eindigt met een zenuwslopend potje pétanque.