In Hugo maakt Kennis: Frankrijk doorkruist de 24Kitchen het prachtige en diverse land in Europa. Hij ontdekt het échte Franse leven en proeft van al het lekkers wat deze populaire vakantiebestemming te bieden heeft. Hieronder lees je alles wat hij te weten is gekomen tijdens zijn reis.
Hugo's Franse Hotspots

Parijs
In Parijs ondekt Hugo de Franse manier van borrelen oftewel de welbekende apéro. Hij schuift aan bij verschillende mensen maar ontdekte gauw dat deze manier van samenkomen voor iedereen hetzelfde doel heeft.
Bourgogne
Bourgogne staat bekend om de mooie wijnen, mosterd uit Dijon en natuurlijk de wijngaardslak, oftewel de escargot. Tijdens zijn reis ontdekt hij de tradities en gewoontes van een echte Bourgondiër.
Lyon
De Lyonnais zijn dol op koken voor grote groepen mensen. Het liefst doen ze dit thuis, en zo uitgebreid mogelijk. Om zich onder te dompelen met de cultuur gaat Hugo koken met een Lyonnais gezin.
Jura
In Jura begint Hugo aan een typisch Frans vakantiebaantje. Hij gaat werken op de alpage van François. Hier ontdekt hij wat de kaas uit de Jura onderscheidt van andere kazen.
Provence
In Provence maakt Hugo geitenkaas met Thierry en Sophie. Deze verkoopt hij later op de boerenmarkt, waar hij de lokale bevolking ontmoet.
Aix-en-Provence
In Aix-en-Provence leert Hugo hoe hij moet lunchen als een echte Fransman, maar eerst moet hij werken als een echte Fransman in de kaaswinkel van Benoit.
Marseille
Hugo sluit zijn Franse avontuur af door als échte visserman Marseille te ontdekken. Hij zal verse vis vangen en bereiden, maar ook inspiratie opdoen bij een lokale beroemdheid. Hij eindigt met een zenuwslopend potje pétanque.
Ook interessant
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
- 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
- Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
- Verken Miljuschka’s 13 nostalgische hotspots in Amsterdam