De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche bolognese

Zie hier: de liefdesbaby van de Franse en Italiaanse keuken. Een quiche bolognese gevuld met gekruid gehakt. Buon appétit!

40 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
quiche bolognese met gehakt

Een recept van

Zie hier: de liefdesbaby van de Franse en Italiaanse keuken. Een quiche bolognese gevuld met gekruid gehakt. Buon appétit

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de vlaaivorm in met wat olijfolie. Beleg de vorm met de plakjes hartige taartdeeg.

Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg nu de knoflook, tomatenpuree en het gehakt toe en breng op smaak met het paprikapoeder, de oregano, chilivlokken en wat zout. Laat 7 minuten bakken tot het gehakt rul is en al het vocht is verdampt.

Klop in een kom de eieren met de melk en de bloem tot een glad beslag. Voeg 100 g geraspte kaas toe met wat peper en zout en roer door.

Schep het gehakt in de vorm en schenk het eimengsel erover. Verdeel daarna de rest van de kaas en de plakjes tomaat over de vulling.

Bak 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en bestrooi met basilicumblaadjes en wat versgemalen peper.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker