Snel een lekkere en ovenschotel maken? Strak plan. Alle ingrediënten garen in één schaal, ze zijn vaak eenvoudig én smakelijk tegelijk, je kunt ze (ruim) van tevoren bereiden en staan in mum van tijd op tafel. Rest alleen de vraag welk ovenschote recept het vandaag gaat worden. Wij hebben de lekkerste ovenschotels voor je opgesomd.
Chef aan het woord
"De lekkerste ovenschotelrecepten op één plek. Onderaan vind je ook tips en tricks over hoe je jouw ovenschotel recept nog beter maakt. Aan tafel!"
Alle ovenschotelrecepten
Geen idee welke ovenschotel je gaat maken? Laat je inspireren. Van volwaardige maaltijd tot een ovengerecht als ultieme side dish: we hebben de lekkerste ovenschotels in één overzicht gezet.
Ovenschotel recepten
Ovenschotelrecepten met gehakt
Gehakt in huis gehaald en zin in een ovenschotel? Hieronder staan de lekkerste ovenschotelrecepten met gehakt als basis. De keuze is reuze.
Ovenschotel recepten gehakt
Ovenschotelrecepten met kip
Ovenschotel met kip! Probeer één van de onderstaande ovenschotels met kip. Heerlijk en gevarieerd.
Ovenschotel recepten kip
Ovenschotel bereiden
Hoe lang gaat een ovenschotel in oven?
Een ovenschotel afbakken duurt meestal 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. De exacte tijd hangt af van de ingrediënten en of alles rauw of al gaar is. Lees het recept dus goed. Dek de schotel eventueel de eerste helft af als de bovenkant te donker wordt. De ovenschotel is klaar als de bovenkant goudbruin is en de inhoud bubbelt.
Hoelang moet een ovenschotel opwarmen?
Een afgebakken ovenschotel (opnieuw) opwarmen? Dat duurt ongeveer 15 tot 20 minuten op 180°C. Dek ‘m af met folie als je niet wilt dat de bovenkant te bruin wordt. Komt de schotel uit de koelkast, reken dan op 20 minuten. Zorg dat de binnenkant goed warm is. Wel zo lekker!
Hoelang kun je een ovenschotel bewaren?
Een ovenschotel kun je 2 tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Laat ‘m eerst goed afkoelen voor je ‘m erin zet. In de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed. Zorg altijd dat je ‘m goed verhit bij het opwarmen.