Saus
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd de waspeen in stukjes. Pluk de selderij en snijd de blaadjes fijn. Verhit olijfolie in een braadpan en voeg de knoflook, ui, een vierde van de waspeen en de helft van de selderij toe. Laat op laag vuur circa 10 minuten koken. Blus de waspeen af met de wijn en voeg het gehakt toe. Voeg de resterende waspeen, selderij en de tomatenpuree toe en gaar circa 2 minuten mee. Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met basilicum, zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus afkoelen.
Bechamelsaus
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Gaar de bloem tot er een glimmende roux ontstaat en voeg, beetje bij beetje onder goed roeren, de melk toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Gaar circa 10 minuten op laag vuur.
Lasagne
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de helft van de tomatensaus in de ovenschaal, dek af met lasagnebladeren en lepel er bechamelsaus over. Herhaal dit nog een keer en eindig met lasagnevellen. Strooi geraspte Parmezaanse kaas over de schotel. Bak de lasagne circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
0 reacties