- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Maak de spruiten schoon. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes.
- Kook de spruiten 8 minuten voor.
- Doe de krieltjes ondertussen in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zeezout. Bak de krieltjes 10 minuten in de oven.
- Besprenkel de spruiten met wat olijfolie en zout en schep ze in de ovenschaal bij de aardappels. Bak de aardappels samen met de spruiten nog eens 10 minuten in de oven.
- Klop in een kom de eieren met de crème fraîche, de kaas en de nootmuskaat tot een dik beslag.
- Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aan staan. Schenk het kaasbeslag bij de aardappels en zet weer terug in de oven. Laat de schotel nog 15 minuten bakken tot de eieren zijn gestold en de kaas een mooie goudbruine korst heeft gevormd.
- Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de gehakte bieslook.
Klaar met je gebruikelijke aardappels en groente? Probeer eens deze ovenschotel met spruitjes en krieltjes. Één ding is zeker: met deze spruitjes ovenschotel laat je iedereen genieten!
3 reacties