De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zweedse koffiekoekjes

In Zweden zijn ze echte zoetekauwen. Waarschijnlijk ben je al bekend met de verrukkelijke kardemombroodjes, maar ook hun koekjes, Koffiekoekjes welteverstaan, zijn waanzinnig lekker. Supereenvoudig om zelf te maken! Rudoph deelt zijn ultieme recept.

15 min voorbereidingstijd
10 min (voor)bereidingstijd
Zweedse koffiekoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

In Zweden zijn ze echte zoetekauwen. Waarschijnlijk ben je al bekend met de verrukkelijke kardemombroodjes, maar ook hun koekjes, Koffiekoekjes welteverstaan, zijn waanzinnig lekker. Supereenvoudig om zelf te maken! Rudoph deelt zijn ultieme recept.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het amandelmeel met de suiker en het ei. Vorm zo’n 15 tot 20 bolletjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets plat en druk in elk koekje een hele amandel. Bestuif elk koekje met wat poedersuiker. Bak de koekjes circa 10 minuten in het midden van de oven.  

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

3 reacties

Wel veel eieren. Een onhandelbaar deeg.
Wil Smit
05-11-2023
idd onhandelbaar deeg. Misschien alleen de eiwitten (eerst opkloppen) gebruiken.
M Quittner
01-08-2025
Hi!

Het hoort heel vast te zijn. Vergelijkbaar met het deeg van bitterkoekjes. Je kan het best met je handen werken voor dit recept.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
06-08-2025

Ook lekker