Tijdens deze koude feestdagen heb je een drankje nodig dat jou opwarmt. Deze Zweedse glühwein zorgt ervoor dat jij warm blijft tijdens Kerst. En het is supersimpel om zelf te maken!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 2 jeneverbessen
  • 1 l appelsap
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 200 ml wodka

Extra nodig

  • 6 glazen

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Kneus de jeneverbessen. Breng de appelsap met de steranijs en de kruidnagels aan de kook en laat op laag vuur circa 15 minuten trekken.  

Voeg de wodka toe, verwarm kort door en schenk de glühwein in glazen. Laat het geheel niet meer koken want anders verdampt de alcohol. 

TIP van Rudolph:  Door de wodka rechtstreeks in de glaasjes te schenken blijft de glühwein zelf alcoholvrij. Hierdoor kunnen de kinderen de glühwein ook gewoon drinken.

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

160
Zweedse glühwein