De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zwarte bonenchili

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zwarte bonenchili

Bereidingswijze

Zwarte bonenchili

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Verwijder het hoedje van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook, komijnpoeder en de rode peper circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt circa 6 minuten. Voeg de tomaten en de paprika’s toe en bak kort mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng met het deksel op de pan aan de kook.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon. Voeg de zwarte bonen toe aan de  hapjespan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Kook in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met het cacaopoeder.
  • Snijd de bosui in ringetjes en voeg toe.
  • Snijd de koriander fijn.

Serveren

  • Verdeel de zwarte bonenchili over borden. Bestrooi met de koriander.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.