Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Zwarte bonenchili

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 rijpe trostomaten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el komijnpoeder
  • 400 g rundergehakt
  • 800 g zwarte bonen
  • 1 el cacaopoeder
  • 400 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje koriander

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Zwarte bonenchili

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Verwijder het hoedje van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook, komijnpoeder en de rode peper circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt circa 6 minuten. Voeg de tomaten en de paprika’s toe en bak kort mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng met het deksel op de pan aan de kook.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon. Voeg de zwarte bonen toe aan de  hapjespan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Kook in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met het cacaopoeder.
  • Snijd de bosui in ringetjes en voeg toe.
  • Snijd de koriander fijn.

Serveren

  • Verdeel de zwarte bonenchili over borden. Bestrooi met de koriander.

Geef je waardering

62
Zwarte bonenchili