

Ingredienten
4
Personen
Zwarte bonenchili
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 5 rijpe trostomaten
- 2 zoete puntpaprika's
- olijfolie om in te bakken
- 1 el komijnpoeder
- 400 g rundergehakt
- 800 g zwarte bonen
- 1 el cacaopoeder
- 400 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- 1 bosje bosui
- 1 bosje koriander
Bereidingswijze
20 minuten totale tijd
Zwarte bonenchili
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Verwijder het hoedje van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook, komijnpoeder en de rode peper circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt circa 6 minuten. Voeg de tomaten en de paprika’s toe en bak kort mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng met het deksel op de pan aan de kook.
- Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon. Voeg de zwarte bonen toe aan de hapjespan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Kook in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met het cacaopoeder.
- Snijd de bosui in ringetjes en voeg toe.
- Snijd de koriander fijn.
Serveren
- Verdeel de zwarte bonenchili over borden. Bestrooi met de koriander.

Laat hier je reactie achter