De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zwarte bonenballetjes met spicy groente

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zwarte bonenballetjes met spicy groente

Bereidingswijze

Zwarte bonenballetjes

  • Giet de zwarte bonen af. Prak de bonen grof met een vork.
  • Snijd de helft van een rode peper grof.
  • Rasp de gember.
  • Rasp de limoen.
  • Meng de zwarte bonen met de rode peper, gemberrasp, limoenrasp, rijstebloem, sojasaus en de helft van de zwarte sesamzaadjes.
  • Kluts het ei los met een vork.
  • Verdeel het ei, de rijstebloem en de andere helft van de zwarte sesamzaadjes over drie diepe borden.
  • Draai balletjes van het zwarte bonenmengsel. Rol de balletjes door de rijstebloem, het ei en door de zwarte sesamzaadjes.
  • Verhit de olie in een diepe pan en frituur de balletjes in circa vijf minuten krokant. Haal de zwartebonenballetjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

Roerbakken

  • Wel de rijstnoedels circa 10 minuten in heet water.
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de resterende helft van de rode peper in ringen.
  • Rasp de gember.
  • Snijd de paksoi in stukjes.
  • Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit.
  • Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de ui, paprika, knoflook, rode peper en paksoi circa 4 minuten. Voeg de gember, rasp en sap van de limoen, noedels, sojasaus, honing, taugé en cashewnoten toe.
  • Pluk de koriander.

Serveren

  • Verdeel de noedels en de zwarte bonenballetjes over borden. Bestrooi met de koriander.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.