Zwarte bonenballetjes met spicy groente

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Zwarte bonenballetjes

  • Giet de zwarte bonen af. Prak de bonen grof met een vork.
  • Snijd de helft van een rode peper grof.
  • Rasp de gember.
  • Rasp de limoen.
  • Meng de zwarte bonen met de rode peper, gemberrasp, limoenrasp, rijstebloem, sojasaus en de helft van de zwarte sesamzaadjes.
  • Kluts het ei los met een vork.
  • Verdeel het ei, de rijstebloem en de andere helft van de zwarte sesamzaadjes over drie diepe borden.
  • Draai balletjes van het zwarte bonenmengsel. Rol de balletjes door de rijstebloem, het ei en door de zwarte sesamzaadjes.
  • Verhit de olie in een diepe pan en frituur de balletjes in circa vijf minuten krokant. Haal de zwartebonenballetjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

Roerbakken

  • Wel de rijstnoedels circa 10 minuten in heet water.
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de resterende helft van de rode peper in ringen.
  • Rasp de gember.
  • Snijd de paksoi in stukjes.
  • Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit.
  • Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de ui, paprika, knoflook, rode peper en paksoi circa 4 minuten. Voeg de gember, rasp en sap van de limoen, noedels, sojasaus, honing, taugé en cashewnoten toe.
  • Pluk de koriander.

Serveren

  • Verdeel de noedels en de zwarte bonenballetjes over borden. Bestrooi met de koriander.

Ingredienten

4
Personen

Zwarte bonenballetjes

  • 1 blik zwarte bonen
  • 0.5 rode peper
  • 3 cm gember
  • 1 limoen
  • 4 el rijstebloem
  • 1 el sojasaus
  • 100 g zwarte sesamzaadjes
  • 1 ei
  • olie om in te frituren

Roerbakken

  • 220 g rijstnoedels
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rode peper
  • 3 cm gember
  • 1 Shanghai paksoi
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 40 g cashewnoten
  • 0.5 bos koriander

Extra nodig

  • wok
  • diepe pan
  • rasp
  • keukenpapier
Geef je waardering
5