Zoetzure zuurkool

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding:

  • Breng de zuurkool in een grote pan met een laagje water en de laurier aan de kook. Kook de zuurkool, met deksel op de pan, in circa 20 minuten gaar.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de spekjes en een beetje peper toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen, voeg toe aan de pan met krieltjes en bak circa 5 minuten mee.
  • Pluk en hak de peterselie fijn en roer door de krieltjes.
  • Snijd de peren van het klokhuis in plakken en daarna in blokjes.
  • Schil en rasp de winterwortel.
  • Giet de zuurkool af, laat goed uitlekken en schep de zuurkool terug in de pan. Verwijder het laurierblaadje.
  • Roer de peren, wortel en crème fraîche door de zuurkool.

Serveren
Schep de krieltjes met spek en de zuurkool op borden

Ingredienten

4
Personen

Zoetzure zuurkool

  • 500 g zuurkool
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie om in te bakken
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 2 uien
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 handperen
  • 1 winterwortel
  • 126 ml crème fraîche

Extra nodig:

  • rasp
Geef je waardering
3