Bereiding:
- Breng de zuurkool in een grote pan met een laagje water en de laurier aan de kook. Kook de zuurkool, met deksel op de pan, in circa 20 minuten gaar.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de spekjes en een beetje peper toe en bak circa 5 minuten mee.
- Pel en snijd de ui in halve ringen, voeg toe aan de pan met krieltjes en bak circa 5 minuten mee.
- Pluk en hak de peterselie fijn en roer door de krieltjes.
- Snijd de peren van het klokhuis in plakken en daarna in blokjes.
- Schil en rasp de winterwortel.
- Giet de zuurkool af, laat goed uitlekken en schep de zuurkool terug in de pan. Verwijder het laurierblaadje.
- Roer de peren, wortel en crème fraîche door de zuurkool.
Serveren
Schep
de krieltjes met spek en de zuurkool op borden
0 reacties